IMG-3046d6964537704826a043eb0bc8c4b7-V

Пресотерапія – один з видів лімфодренажу. Його суть полягає в масажі всього тіла електричними імпульсами. Під час процедури вдягається спеціальний костюм з секційними відділеннями для рук, ніг, талії, стегон. Комп’ютерна програма чергує подачу повітряних імпульсів. Дія пресотерапії схоже з «вичавлюючим» масажем. Тільки він виробляється не руками, а за допомогою апарату. Чергування компресії і вакууму, частота подачі імпульсу – від 30 секунд до 2 хвилин.

Під час процедури людина приймає горизонтальне положення. Апарат з допомогою подачі повітря в секції створює відчуття м’язових скорочень. Комп’ютер дозує навантаження на організм, змінюючи щільність і проникність тканин. Допомагає відновити відтік лімфи. Дані свідчать, що процедура дозволяє скоригувати фігуру, зменшити зайву вагу, усунути набряки, нормалізувати венозний відтік.

Для чого потрібна пресотерапія? Пресотерапія інакше називають імпульсною баротерапією. Вона допомагає в боротьбі з гіпертонусом. Люди, що ведуть малорухливий спосіб життя, можуть відновити пружність м’язів за допомогою пресотерапії. Імпульсний масаж дозволяє оптимізувати венозний відтік, стимулює рух лімфи по судинах. Після ліпосакції часто призначають імпульсну баротерапію. Вона не тільки допомагає знизити набряклість, але і звужує стінки судин, робить їх еластичними. Утруднене кровопостачання, застій лімфи призводять до того, що в організмі накопичуються шлаки і токсини. Після процедури відновлюється відтік крові і лімфи, зменшується зашлакованность, зникають прояви целюліту.

Техніка проведення процедури

Під час процедури на пацієнта вдягається спеціальний костюм. Залежно від проблемних зон його сегменти можуть бути закріплені, наприклад, тільки на ногах, талії, сідницях. В цілому костюм складається з рук, ніг, чобіт, пояса. Пацієнт приймає горизонтальне положення.

Під час процедури костюм наповнюється повітрям. Комп’ютерна програма дозує надходження повітря в індивідуальному режимі. Хвилеподібні, циркулюючі впливу на ноги, руки, живіт, сідниці допомагають активізації кровопостачання. Тиск повітря піднімає кров, лімфу вгору. Рідини починають інтенсивніше циркулювати. При зниженні тиску розширюються судини, посилюється обмінний процес в тканинах, клітинах організму. Шкідливі речовини виводяться з потом, сечею. Професійні косметологи підтверджують, що після курсу пресотерапії поліпшується стан шкіри, нормалізується лимфоток і кровотік. Виводиться з організму зайва рідина, зменшуються набряки і целюліт.

Показання для пресотерапії

Пресотерапія показана в наступних випадках:

  • м’язове перенапруження (після занять спортом або важкої роботи);
  • локальні жирові відкладення;
  • в’ялість шкірних покривів;
  • венозна недостатність;
  • виражений целюліт;
  • важкість у ногах;
  • набряк після травми.

Пресотерапія використовується як профілактичний засіб від тромбозу, варикозного розширення вен. Лікування призначає лікар від 10 до 15 процедур. Вони робляться не кожен день, а з проміжком в 2-3 діб. При необхідності повторний курс призначають не раніше, ніж через 5 місяців. Процедура триває мінімум 20 хвилин, максимум – 30 хвилин. Пресотерапія краще проводити тим людям, яким протипоказані інші впливу на м’язову тканину (ультразвуком, ручним масажем, електрофорезом, електростимуляцією). Щадне дію імпульсної баротерапії призводить до загального поліпшення самопочуття, легкості, бадьорості.

Протипоказання

Вже після одного сеансу даний метод робить позитивний вплив на організм.Лікарі попереджають, що не варто займатися самолікуванням. Використання домашнього апарату можливо тільки після консультації терапевта. Протипоказаннями для процедури є:

  • гнійні ураження шкіри;
  • переломи; відкриті рани; гемофілія;
  • туберкульоз;
  • набряки ниркового або серцевого походження;
  • онкологічні захворювання;
  • тромбофлебіт; недавно перенесений тромбоз;
  • психічні захворювання (епілепсія);
  • вагітність;
  • менструація;
  • ураження судин при цукровому діабеті

Ефект після пресотерапії

Дія пресотерапії полягає в тому, що повітря при подачі в костюм впливає на підшкірно-жирову клітковину, м’язи, венозні, лімфатичні судини. З урахуванням проблемних зон можливо локальне вплив на певну частину тіла. В цілому пресотерапія має на організм антицелюлітний, лімфодренажний, протинабряковий ефект. Активізується кровообіг і міжклітинна рідина. Значно посилюється потовиділення, яке дозволяє вивести з організму шлаки, токсини.